B&B Villa Tartine

Green Key

HomeOver TartineGreen Key

Green Key

Because there is no planet B.

Wij trachten duurzaam te ondernemen met een hart voor het klimaat. Sinds 2022 zijn we trotse eigenaar van het Green Key label.

Een green key accomodatie springt zorgvuldig om met de natuurlijke rijkdommen van de planeet. Het label wordt toegekend als het logement voldoet aan criteria met betrekking tot water, energie, afval, onderhoudsproducten, …

Wij staan voor: 

Gevarieerd ontbijt waarbij we individuele verpakkingen trachten te mijden. Gebruik van biologische producten voor het ontbijt waar mogelijk. Bij het ontbijt houden we rekening met bepaalde allergieën en wordt in overleg met de gasten het ontbijt op maat samengesteld. De voedselrestanten worden verwerkt door onze huisdieren, de kippen en de varkens Jack en Jim.

 

 

Green key Tine

Duurzaam schoonmaken

Alle schoonmaakmiddelen zijn eco friendly,  hoofdzakelijk huisgemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en etherische olieën. 

Dagelijks wordt de kamer en het beddengoed verlucht, het sanitair opgefrist. We verversen de handdoeken enkel wanneer ze in de douche op de grond liggen. Samen maken we een (groene) wereld van verschil.

De badkamerproducten op de kamers hebben een biologisch label en zijn niet individueel verpakt.

Verminder samen met ons het waterverbruik: neem een (korte) douche in plaats van een bad, laat geen kraanwater weglopen wanneer u uw tanden poetst, maar gebruik een beker.

Laat het ons weten als u een lek opmerkt.

 

Green key badkamerlijn

Energie

 We controleren ons verbruik van water en elektriciteit elke maand. De verlichting wordt gegarandeerd door een maximum aan economische lampen (LED) of een laag verbruik.

 Onze elektriciteitsproducent is gegarandeerd 100% groen.

 We maken gebruik van zonnepanelen.

 Het debiet van ons sanitair werd aangepast aan de eco-normen.

 Gebruik van kwalitatief toiletpapier met een FSC label.

  We doen aan afvalsortering: glas-plastic-papier-groenafval. Recycleer je mee? 

B&B Villa Tartine
B&B Villa Tartine